Bankörning med supersportbil - 2 varv

Bankörning med supersportbil - 2 varv

Provkör en av världens främsta supersportbilar på racingbana. Ta plats bakom ratten och upplev kraften, accelerationen och de vrålande motorerna.

Er upplevelse inleds med en teoretisk genomgång:
• Körtips från professionella instruktörer
• 2 varv actionladdad körning (ca: 2 km långa varv på samtliga banor)

I depån väntar sedan några av världens främsta supersportbilar. För att få ut så mycket som möjligt av körningen inleds upplevelsen med genomgång av bilen och körteknik. Med den nyvunna kunskapen tar man plats bakom ratten och ger sig ut med vald bil. En professionell instruktör visar linjeval, bromspunkter och ger nyttiga tips.

Att trycka på gasen i en riktig supersportbil på bana är en svårslagen känsla – man hör motorn vråla och känner g-krafterna i de imponerande accelerationerna. Man får uppleva den fantastiska väghållningen i kurvorna och släppa loss de urstarka motorerna på raksträckorna. Välkommen till en riktig racingupplevelse!

Ring Knutstorp

Upplevelsen sker i Sverige på Ring Knutstorp som med sin kurviga och kuperade bansträckning inbjuder den till utmanande körning även för erfarna förare. Ring Knutstorp ligger c:a 1,5 timmes körning från Malmö och är en helt fantastisk racerbana.

Den har en enormt lång långsida och höjdskillnad gör att det går upp och ner genom svängarna. På långsidan kan du verkligen känna accelerationen och motorljuden i dessa supersportbilar! Banan är 2070 meter lång och 10-12 meter bred.

Möjlighet finns även att boka upplevelsen på Själlandsringen och Jyllandsringen i Danmark.

Bilinformation:

Ferrari 458 Italia
V8 på 570hk
Toppfart: ca 325km/h
Acceleration: 0-100km/h – 3,4 sekunder

Lamborghini Gallardo Superleggera 570-4
V10 på 570hk
Toppfart: 325km/h
Acceleration: 0-100km/h – 3,4 sekunder
2 595 kr

Tillgängliga orter

Aarhus, Kågeröd, Köpenhamn

När

Under säsongen 2019 är följande datum bokningsbara på Rings Knutstorp (Kågeröd): 29/7, 7/9, 19/10 Själlandsringen: 31/8, 12/10 Jyllandsringen: 17/8, 21/9. Observera att datumen kan bli fullbokade. 

Bra att veta

Nykterhet och körkort är krav. Bilarna kan köras i automatläge.Eventuell skada till följd av vårdslös körning belastar arrangörens självrisk och betalas vid skada av kunden. Maximal självrisk är 45.000+moms.Klä er i bekväma skor.

Varaktighet

Ca 30 minuter totalt inklusive instruktioner och genomgång. 2-varvs körning eller medåkning. Banornas varv är cirka 2 km långa.

Antal deltagare

För en person. Upplevelsen sker i grupp med andra förare.

Väder

Upplevelsen är väderberoende och kan p.g.a väder ställas in med kort varsel.

Åskådare

Åskådare är välkomna att följa upplevelsen från de publikplatser som finns vid sidan av banan.