Banracing med Radical SR3

Banracing med Radical SR3

Testa livet som racingförare! Kör en riktig tävlingsbil och bli coachad av en riktig racingförare, på en av Sveriges mest säkra racingbanor - Ljungbyhed. Bilen ni kommer ratta är det snabbaste som går att hitta på skandinaviska banor.

Tillsammans med erfarna instruktörer blir du väl omhändertagen. Innan körningen börjar, så får du genomgå en teori. Du får lära dig mer om bilen och hur du framför den allra bäst på banan. Efter teorin så får du först åka ett par varv med din instruktör som visar dig de bästa vägvalen. När du har lärt dig banan är det dags att själv ta plats bakom ratten. Du har såklart radiokommunikation med din instruktör som guidar dig och ger värdefulla tips under körning.

Om Radical SR3

Radical SR3 är den snabbaste sportvagnen som du kan köra på svenska tävlingsbanor. med 265 hkr och en torrvikt på lite mer än 500 kg, så gör denna tävlingsbil 0-100 km/h på under 3 sekunder. Bakom ratten finner du växlingsreglaget, även kallat för paddleshift. Till skillnad från många andra sportvagnar, som tävlar i Europa, så har Radical SR3 dubbla säten, vilket gör det till den perfekta eventbilen för bankörning.

Upplägget för körningen

Upplevelsen inleds med en teori om 30-45 minuter, där går ni igenom grunderna för racing, med idealspår, apex, broms, gas, upp och nedväxling. För att ge er så bra förutsättningar som möjligt får ni också åka med instruktören innan det är dags att köra själv. 

Körningen delas vanligen upp i två pass om ca 10 varv. 

10 495 kr

Tillgängliga orter

Ljungbyhed

När

Upplevelsen är tillgänglig på utvalda datum cirka ett tillfälle per månad under helger från maj till september. 

Varaktighet

Ca 75 minuter totalt inklusive instruktioner och genomgång.

Antal deltagare

För en person. Upplevelsen sker i grupp med andra förare.

Åskådare

Åskådare är välkomna att följa upplevelsen från de publikplatser som finns vid sidan av banan.