Bli racerförare för en dag

Bli racerförare för en dag

Känner du någon, eller är du själv en av dem, som exalterat sitter framför Formel1 på TV och känner att du skulle vilja köra minst lika fort? Nu kan drömmen bli verklighet.
 
Alla deltagare får under en heldag på Gelleråsen i Karlskoga testköra Formula Renault 2.0 med racingslicks, Sveriges modernaste fomelbil för uthyrning. Ni får träna och tävla i 2 heat med racingpreparerade Volvo C30 bilar med störtbur, racingstol och racingstötdämpare från Öhlins samt tävla på Gelleråsens gokartbana med Caroli gokart. Dagen leds av 5-faldiga STCC-mästaren Richard Göransson som även kommit tvåa i det klassiska 24-timmars loppet på Nürburgring och blivit dubbel europamästare i racing. 

All utrustning får du på plats, du kommer helt enkelt bara som du är. Du välkomnas med kaffe och smörgås, därefter får du en grundläggande teorikurs där du får lära dig om spårval, accelerations- och bromsteknik samt säkerhetsbestämmelser. Det är viktigt att inneha stor kunskap om säkerheten på banan, till exempel vad flaggorna betyder, vad som är rätt beteende på banan och i depån och hur man gör säkra omkörningar. 
 
Efter detta är du redo för att byta om till racingutrustning och ge dig ut på banan. Under dagen tävlar du med raceutrustade Volvo C30, Carolicart och Formel Renault 2,0. 
 
Du lär dig allt från kurvteknik till hur du ska hantera en bil i högre farter. Dessutom lär du dig hur bilens säkerhetssystem fungerar, så som ABS och antisladdsystemet. Detta kan du har stor nytta av även utanför Gelleråsbanan. 
 
Dagen avslutas med att dina poäng räknas samma från raceheaten med Volvo C30. Tillhör du de bästa vinner du en pokal. Som deltagare får du också ett diplom med foto. 
 
Tveka inte, bli racerförare du också! 
6 995 kr

Tillgängliga orter

Karlskoga

När

Datum för säsongen 2019: 5 Maj, 26 Maj, 28 Maj och 19 Juli. 

Bra att veta

All utrustning som overall, handskar, balaklava, hjälm och skor ingår. Personlig försäkring ingår. Vid vagnskada gäller självrisk på max 14 950,- inkl. moms per bil beroende på skada. 

Varaktighet

En hel dag

Antal deltagare

För en person. Racingupplevelsen sker i grupp med andra.

Väder

Vid otjänligt väder har arrangören rätt att ändra dagsprogrammet till ett 3 timmars race. Detta har dock aldrig inträffat på 15 år. Vid kraftigt regn byts däcken på Formel Renault 2,0 till regndäck.