Folkrace Borlänge

Folkrace Borlänge

 

Med det här fullspäckade paketet får du prova på att ratta en fullfjädrad folkracebil runt en kurvig bana bestående av både grus och asfalt på Borlänge Motorstadion strax utanför centrala Borlänge.
Så utmana dig själv och andra! Kör så det ryker och du kommer förstå varför folkrace har blivit så omåttligt populärt.

Folkrace körs på en bana av både grus och asfalt. I våra tävlingsgodkända Volvo 240-bilar kör du så grus och lera stänker, du kommer att ha så kul att du knappt vill kliva ur bilen.
Tävlingens upplägg är att du först kör träning och två heat på tid. Sedan avslutas tävlingen med spännande finaler där ni startar med upp till 4-bilar i bredd. Samtliga förare får köra final och tiderna från bägge kval-omgångar räknas så det gäller att hålla tungan rätt i mun för att ta sig till den så eftertraktade A-finalen.

Omgång 1: I första omgången börjar du med att köra två träningsvarv för att känna på bilen och banan. Efter träningsvarven åker du direkt till start för ditt första tidskval på 3-varv. Nu gäller det...
Omgång 2: Andra omgången startar efter en kort genomgång av samtliga varvtider. Nu är det först ett träningsvarv och sedan dags för start i det andra tidskvalet på ytterligare 3-varv. Det är nu det gäller att hålla nerverna i schack för att kanske förbättra dina tider och öka chanserna för en startplats i A-finalen. Somliga klarar trycket, andra gör det inte...
Finaler: När vi kört två kvalomgångar summerar vi tiderna och du blir indelad i en final med dina närmaste konkurrenter. I finalerna startar vi upp till 4-bilar i bredd och först i mål vinner. Hos oss kör vi finalheaten enligt rådande tävlingsreglemente stiftat av Svenska bilsportförbundet. Plåtkontakt är mer en regel än undantag...
Förvänta dig en tuff och superrolig motorkamp omringad av erfaren personal som vet vad dom snackar om!

På vintern (december - mars) om vädret tillåter körs folkrace på isbana med rallydubbdäck. Tävlingsgenomgången hålls i en varm lokal i anslutning till bana och det finns även värme i tävlingsbilarna.

Se även Folkrace Borlänge för två! 

 

1 095 kr

Tillgängliga orter

Borlänge

När

Året runt. Körningarna sker cirka 1 gång per månad under helger.

Bra att veta

All utrustning ingår, men medtag ordentliga skor. För att få köra folkrace måste du inneha B-körkort och du får ej vara alkoholpåverkad. Innan du får köra måste ett dokument, där du förbinder dig att följa banans regler, undertecknas. 

Varaktighet

2-3 timmar beroende på antal deltagare.

Antal deltagare

1 person. Upplevelsen utförs i grupp med andra.