Formelbilracing

Formelbilracing

Känner du någon eller är du själv en av dem som sitter klistrad framför Grand Prix på TV och känner att du minsann skulle kunna köra minst lika fort? Nu kan drömmen bli verklighet.

All utrustning får du på plats, du kommer helt enkelt bara som du är. Innan du går ut på banan får du en grundläggande teorikurs där deltagarna får lära sig om spårval, accelerations- och bromsteknik, hur den 5-växlade sekventiella växellådan fungerar, formelbilens uppbyggnad och mycket annat. 
 
Det är viktigt att inneha stor kunskap om säkerheten på banan, till exempel vad flaggorna betyder, vad som rätt beteende på banan och i depån och hur man gör säkra omkörningar. 
 
Efter detta är alla redo för att byta om till en trelagers flamsäker racingoverall och ge sig ut på banan, men först äter ni en styrkande Grand Prix-lunch. Ni kör i ett team om 2-3 personer per bil med växelvis körning i fräscha Formel Renault. Totalt är det fyra pass, de tre första heaten med en instruktör och med ett tempo som höjs successivt. Pass fyra består av en final och det är nu det verkligen gäller. Det är trångt, vinddraget sliter i hjälmen, det skakar och vibrerar. Det till och med luktar racing. Accelerationen och G-krafterna känns i hela kroppen. Varför inte satsa på att slå ett personligt rekord? 
 
Den här dagen är första delen av en trestegskurs som leder till Formel-3 licens. Blir du biten går det bra att hoppa på Steg 2. Tveka inte, bli racerförare du också! 
7 995 kr

Tillgängliga orter

Mantorp

När

Upplevelsen är bokningsbar på Mantorp Park. Klicka här för aktuella datum inför/under säsongen.

Bra att veta

All utrustning samt lunch och fika är inkluderat. Körkort krävs. Bilarna är försäkrade. Maximal självrisk 46.500 kr. För ditt personliga försäkringsskydd rekommenderar vi att du kontaktar ditt försäkringsbolag.

Varaktighet

Heldag

Antal deltagare

Bilracing i formelbil för en person. Upplevelsen sker i grupp tillsammans med andra.