Kör Ariel Atom

Kör Ariel Atom

Kryp ut ur skalet och ner i Ariel Atom 3.5 Det är så nära du kan komma en formel 1 bil men ändå få köra den på allmän väg. Luftintaget sitter bara en decimeter från örat och ljudet ger ståpäls när en av världens bästa motorer, Honda® 2 liter iVTEC®, varvas ut.

•    0-100km/h som en sportmotorcykel på ca 2,9 sek!
•    Du får köra ca 12 km på allmän väg i nära anslutning till racingbanan tillsammans med en professionell förare.
•    En av världens accelerations snabbaste gatbilar - någonsin
•    Väghållning, prestanda och design är det närmsta man kan komma Formel 1, för gatbruk.

Bilen är byggd som en formelbil där fokus har varit att göra bilen så lätt som möjligt. På så sätt får bilen en väghållning som ingen annan gatbil. Driftsäkerheten, väghållningen, bromsarna och prestandan är helt outstanding. 

Ariel Atom liknar ingen annan bil du kört tidigare. Det som inte behövs har man, precis som på racerbilar, inte byggt in i bilen. Endast det som behövs för att få en optimal körupplevelse finns där. Inga ABS bromsar, antispinn, servostyrning, vindrutetorkare, dörrar, stoppade stolar. 

Men å andra sidan är det inget av detta som behövs på en racerbil. För att förklara det enkelt kan man likna Ariel Atom 3.5 vid en roadracingmotorcykel, fast med fyra hjul som ger väggrepp, bromsförmåga och säkerhet som en tävlingsbil.

Njut av en körtur där du kommer få en helt ny syn på raksträckor, kurvor och framförallt acceleration.
995 kr

Tillgängliga orter

Linköping, Mantorp

När

April-oktober, körningen sker på utvalda helger och vardagar, se bokningskalender för aktuella tider här

Bra att veta

Körningen sker på landsväg. Körkort är ett krav. Eventuell skada på fordonet belastar arrangörens självrisk och betalas vid skada av kunden. Maximal självrisk är 19.000:-

Varaktighet

12 kilometer, totaltid för upplevelsen cirka 15 min.

Antal deltagare

För en person