Kör F1 - Paket 2

Kör F1 - Paket 2

Här ges du chansen att redan under första dagen av din racingkarriär få köra en riktig F1-bil. I vanliga fall krävs en flerårig karriär med stora framgångar på världens racingbanor, men här får du nästan direkt provköra bilarnas värsting!


Paketet inkluderar:

10 varv med F1-bil samt 2x 10 minuter med Formel Renault
Lån av hjälm och kläder
Lunch
F1-certifikat

På Anderstorp (Scandinavian Raceway) väntar dig Takuma Satos Jordan F1 från 2002, Heinz Harald Frenzens Arrows eller Jarno Trullis Renualt från 2003 för att ge dig ett äventyr som är väldigt få förunnat.

Du får en teorilektion om baskunskaper i racing. Lektionen omfattar teoretiska och praktiska kunskaper som sittposition, hantering av bilen, vägval genom kurvorna och bromsteknik. Nästa steg är att använda dina kunskaper genom att övningsköra ett antal varv med en Formel Lotus bil. Därefter följer lunch där du har möjlighet att diskutera dina erfarenheter och förbereda dig inför den stora finalen i F1-bilen. Teamet som hjälper dig och de andra deltagarna under dagen är alla erfarna instruktörer.

Scandinavian Raceway, som ligger utanför Anderstorp i Småland, är den enda banan i Skandinavien som är byggd för Formel 1. Därför är den också den enda banan med F1 VM-certifikat. Banan är mycket omtyckt av andra förare, och är relativt enkel. All racing sker på banans södra del.

Var beredd när det slår om från rött till grönt!

Se även F1 Paket 1 och F1 Paket 3

18 995 kr

Tillgängliga orter

Anderstorp

När

Körningarna sker på utvalda vardagar under sommarsäsong maj-augusti

Bra att veta

Upplevelsen inkluderar 15 minuter fri körning med Formel Renault samt 2*6 varv med F1-bil. Maxlängd 193 cm. Maxvikt är 120 kg. Bilarna är försäkrade och självrisken är maximalt 30000 kronor för F1-bilarna. Övriga bilar har en självrisk på max 10000 kronor.

Varaktighet

Heldag, ca 08.00-17.00

Antal deltagare

F1-körning för en person.

Åskådare

Åskådare är välkomna på läktarplats.