Racetaxi med Ariel Atom

Racetaxi med Ariel Atom

Utmana dig själv och låt dig skickas ut i en omloppsbana ombord på en Ariel Atom 3,5.

Bredvid en professionell förare åker du ett varv runt banan och får, till fullo, känna på den extrema prestandan. Banan är 2 300 meter lång och ni susar fram med en snitthastighet långt över 130km/h trots de antal 90-graders kurvor som banan har.

Den brittiska biltillverkaren Ariel ligger bakom denna lilla sportbil med de stora krafterna. Krafter som till och med kan få de flesta andra fyrhjuliga supersportbilar på skam. Det magiska tricket är att Ariel Atom istället för att maximera kraften har minimerat vikten. Med en vikt på cirka 470 kg och en 2-liters Honda-motor med en effekt på 181 kW (245 hk) samt vridmoment på 210 Nm, går en Ariel Atom från 0–100 km/h på endast 2,9 sekunder! Så häng med på en av de snabbaste och häftigaste upplevelserna som går att få på fyra hjul. 

Full fart spar tid! Vågar du?
695 kr

Tillgängliga orter

Linköping, Mantorp

När

April-oktober, medåkningen sker på utvalda helger och vardagar, se bokningskalender för aktuella tider här 

Bra att veta

Lån av racingutrustning ingår. Du åker ensam med tävlingsföraren.

Varaktighet

Medåkning ett varv, totaltid för upplevelsen Ca 20-60 minuter inklusive information. Normal fysik och god hälsa krävs på grund av de påfrestningar kroppen utsätts för tack vare de extrema G-krafter som uppstår under inbromsning och kurvtagning.

Antal deltagare

Medåkning i Ariel Atom 1 varv för en person. Denna upplevelse sker i grupp med andra

Väder

Vid dåligt väder kan upplevelsen flyttas fram

Åskådare

Anhöriga är välkomna att följa upplevelsen från de publikplatser som finns.