Speedcat®

Speedcat®

Dra på er våtdräkterna och trotsa vågorna!

Båttypen Speedcats® designades ursprungligen för att användas som livräddningsbåtar i de farliga vattnen runt Sydafrikas kust. Själva skrovet väger bara 78 kilo och med motor väger ekipaget endast 150 kilo vilket möjliggör löjligt snabb acceleration och hastigheter över 45 knop.

För att kunna utnyttja Speedcats fulla fartresurser krävs två personer ombord. En styr och den andra agerar co-pilot. Som co-pilot gäller det att hålla tungan rätt i mun och snabbt kunna förflytta sig från sida till sida i båten för att kunna ta kurvorna så snävt som möjligt. Det gäller att hålla i sig ordentligt, vilket ni snabbt kommer erfara.

Innan det är dags att hoppa i båtarna delas alla deltagare in i par som tillsammans bildar ett team. De första varven på banan kör ni tillsammans med en instruktör. Ni kommer båda två att få gott om tid på er både att köra båten och agera co-pilot. När ni blivit varma i kläderna får ni själva bemanna båten som ett team. Här får ni en försmak om vad intensiv båtracing handlar om.
1 495 kr

Tillgängliga orter

Stockholm, Jönköping

När

Maj-oktober, körningarna sker på utvalda datum cirka 1-3 gånger i månaden, främst på helger men även vissa vardagar. 

Bra att veta

All utrustning såsom våtdräkt, flytväst, hjälm etc finns tillgängligt. Medtag badkläder att ha under våtdräkten. 

Varaktighet

Cirka 2 timmar

Antal deltagare

Speedcats för en person.

Väder

Speedcatsbåtarna är sjödugliga och körs i så gott som alla väder.