Stora Motordagen

Stora Motordagen

Den ultimata upplevelsen för den som älskar fart och motorer.

Välkommen till en heldag på motorbanan! Här ges du en unik möjlighet till en fullspäckad dag i riktig motoranda. Du kommer att få köra rally, experimentbil, 4-hjuling och gokart, samt vara medpassagerare när en rutinerad tävlingsförare drar iväg med en Ariel Atom runt bana. En fullspäckad dag på banan inklusive GP-lunch och fikapauser!

Dessa aktiviteter kommer att ingå under dagen:

Kör Rallybil: Här tävlar du mot klockan, mot dig själv och mot andra deltagare i en Volvo 940, detta på den utslagsgivande rallybanan i Sviestad som är specialdesignad för detta arrangemang.

Kör Experimentbil:  Denna felstyrda bil är högt uppskattad av självsäkra racechaufförer. Det är mycket svårare än man tror, sväng vänster och bilen styr åt höger.  Att drivhjulen dessutom är något ”offsetade” skapar en lätt stress i bakvagnen vid alltför snabb framfart, vilket stimulerar simultanförmågan ytterligare…en sport för stresståliga!

Kör 4-hjuling: Kör på en utmanande bana och tävla med dina teamkamrater på tid. 4-hjulingar är moderna och kraftfulla. Perfekt för fartfylld racing!

Kör Gokart: Här får du köra i hastigheter upp till 80 km/h på en bana som är mer än en kilometer lång och mäktiga åtta meter bred.

Medåkning i Ariel Atom: Du åker tillsammans med en rutinerad tävlingsförare runt en racingslinga och får en inblick i hårresande sena bromspunkter och kurvhastigheter. Koppla av och låt knogarna vitna. Du åker ett varv runt banan som är 2200 meter lång med en snitthastighet långt över 130km/h, trots ett flertal 90-graders kurvor... Det enda som krävs är normal fysik och god hälsa, detta på grund av de påfrestningar kroppen utsätts för tack vare de extrema G-krafter som uppstår under inbromsning och kurvtagning. Vi lovar dig skräckblandad förtjusning och pirr i magen som ingen berg och dalbana kommer i närheten av. Det här är racing, på riktigt!

Medåkning i challengebil: Du åker tillsammans med en rutinerad tävlingsförare i en challengebyggd Volvo S40. Detta är garanterat ditt livs åktur där du upplever riktiga racingsträckor, kurvor och acceleration.4 995 kr

Tillgängliga orter

Linköping

När

Stora Motordagen arrangeras normalt en gång per säsong. Datumet för 2019 är ännu inte fastställt. 

Bra att veta

All körning sker på egen risk. Skada på fordon vid vållande betalas av kunden. 

Varaktighet

En heldag ute på Linköpings Motorstadion: 08.00 – 17.00.

Antal deltagare

För en person

Väder

Upplevelsen är väderberoende och inbokat datum kan på grund av detta komma att ändras. 

Åskådare

Åskådare är välkomna