Älgsafari

Älgsafari

Upplev en spännande eftermiddag i vildmarken där ni letar efter den vilda älgen i sin naturliga miljö.
 
Sittandes i en minibuss färdas ni längs vägar med spektakulär utsikt över landskapet och in på små grusvägar som leder till guidernas favoritplatser, där älgen ofta befinner sig. Här är möjligheten stor att få uppleva den mäktiga älgen, även kallad Skogens Konung, på riktigt nära håll. Under resan berättar guiden fakta om älgen och på vissa ställen stannar ni till för en kort promenad med kikare. Detta för att söka och täcka områden som inte kan nås från bussen. Under upplevelsens gång serveras ni fika på något lämpligt ställe, och för dem som vill finns här möjlighet att få smaka på älgkött. 
 
Från minibussen kan ni hålla ett respektfullt avstånd till djuren. De fortsätter ofta att äta som vanligt även när motorn är igång, så efter ett tag lämnar ni dem utan att ha stört dem. Om tillfälle ges, kommer ni få möjlighet att kliva ur bilen och smyga upp lite närmare för att få en chans till bra bilder. 
 
Följ med på ett vildmarksäventyr och möt Skogens Konung! 
1 190 kr

Tillgängliga orter

Ås

När

Upplevelsen är bokningsbar cirka tre gånger i veckan under säsongen (juni-september).

Bra att veta

Klä dig efter väder med bra promenadskor på fötterna. Åldersgräns 8 år. Glöm inte kameran! Någon garanti för att ni får syn på älgarna kan tyvärr inte utlovas. 

Varaktighet

Cirka fyra timmar. 

Antal deltagare

För en person.