Älgsafari med viltmiddag

Älgsafari med viltmiddag

Många svenskar har sett elefanter på safari i Afrika eller varit på snorkeltur i Thailand, men det är definitivt inte många som varit med på safari i Sverige. Men det finns riktigt bra safariupplevelser även här!
 
Sedan 2003 har WildSwedens professionella guider tagit med besökare från hela världen för att spana efter älgar, bävrar, vargar och björnar i Bergslagens djupa skogar. I skogarna kring Skinnskatteberg finns en stark älgstam och det är därför de har valt att köra sina populära älgsafaris just där. Målet med safarin är så klart att få se älgar, vilket nästan kan utlovas. Ofta kan man även få syn på rådjur, storlom, knipa, tranor och andra fåglar. Med lite tur får ni också se vildsvin eller höra vargar yla. 
 
Ni möts upp i Kolarbyn Ecolodge och åker minibuss till en sjö i skogen. Där har ges ni en introduktion och sedan vandrar ni i skogen för att kolla spår och lära er om skogens ekologi och djur. Ni tänder en lägereld och äter middag tillsammans. Oftast blir det tunnbrödsrullar med rökt kött och ekologiska grönsaker. Till det dricker ni lingondryck och öl från det lokala bryggeriet och avslutar därefter med kaffe och kaka medan ni spanar ut över sjön. 
 
När skymningen faller vaknar djuren till liv för att bege sig ut för att hitta mat. Det är då ni beger er ut med minibuss till platser där ni har störst chans att se älg. Ni kliver ur bussen och spanar med kikare där ni kan. Troligen kommer ni här att få skåda flera olika kor, kalvar och tjurar. 
 
Det är alltid lika spännande att se vilda älgar och det gäller att du har kameran framme om du vill ta bilder! När det blivit mörkt återvänder till Kolarbyn och avslutar turen. 
1 450 kr

Tillgängliga orter

Skinnskatteberg

När

Denna tur erbjuds på fasta datum maj-september.

Bra att veta

Rekommenderad lägsta ålder är 8 år. Deltagare bör kunna vandra obehindrat i skogen. Vi rekommenderar att du tar med dig vädertåliga kläder och skor för vandring, ficklampa, kamera, kikare, vattenflaska.

Varaktighet

Från eftermiddag till sen kväll.

Antal deltagare

Älgsafari för en person. Upplevelsen utförs i grupp.

Väder

Älgsafarin genomförs i alla väder