Älgsafari med viltmiddag

Älgsafari med viltmiddag

Följ med de erfarna guiderna på en safari i älgens värld, en unik chans att möta dessa mäktiga djur i sitt vilda tillstånd! !

När skymningen faller vaknar skogen till liv och älgen reser sig upp ur sin vila för att söka föda. Just då vandrar vi tillsammans på djurens egna stigar, de som leder in i den täta skogen och tar oss till älgens vardagsrum. Färdledarna har en alldeles speciell förkärlek till detta magnifika djur. 

Med stor hängivelse förmedlar de sina kunskaper om älgens liv. De visar också hur man kan kommunicera med älg i olika situationer med hjälp av lockrop och signaler, något som kan komma väl till hands senare under kvällen.

I väntan på kvällens älgmöten tänds en brasa och ni hjälps åt att duka fram middagen som ni avnjuter vid lägerelden. Därefter beger ni er ut till fots i älgmarkerna och åker även kortare sträckor med minibuss på spaning i skymningen.

Turen är verkligen exotisk, även för svenskar!
1 450 kr

Tillgängliga orter

Skinnskatteberg

När

Denna tur erbjuds på fasta datum maj-september.

Bra att veta

Rekommenderad lägsta ålder 12 år. Deltagare bör kunna vandra obehindrat i skogen. Vi rekommenderar att du tar med dig vädertåliga kläder och skor för vandring, ficklampa, kamera, kikare, vattenflaska.

Varaktighet

Från eftermiddag till sen kväll

Antal deltagare

Älgsafari för en person. Upplevelsen utförs i grupp.

Väder

Älgsafarin genomförs i alla väder