Björnskådning

Björnskådning

I våra svenska skogar är det sällsynt att du under din skogspromenad får syn på en lufsande björn. Många besöker därför djurparken för att få uppleva detta fascinerande och mytomspunna djur som också är Sveriges största rovdjur. Här du du chansen att uppleva vilda björnars vardag från första parkett! 

I ett komfortabelt gömsle i skogen sitter du vid ett alldeles eget fönster med specialdesignad glugg för kameran och väntar, lyssnar och spanar. Plötsligt knakar kvistarna utanför och björnen dyker upp mitt framför dig. Det är en fördel om du är utrustad med ett stort tålamod eftersom väntan på björnen ibland kan kännas lång. Medan du väntar finns möjlighet att läsa böcker och tidskrifter i biblioteket som finns till hands.

Du serveras fika vid ankomst samtidigt som ni får information om upplevelsen. Färden till gömslet i skogen sker först med bil och sedan till fots tillsammans med er guide. Under skogsvistelsen sover du (om du har tid förstås) i en skön säng. Hur mycket sömn det blir bestämmer du själv, kanske är björnskådningen så spännande att du väljer att stanna uppe hela natten lång.

Morgonen efter hämtas ni av er guide för återvandring till basen där ni serveras en härlig frukost.

Björnskådning fungerar lika bra ljusa sommarnätter som dimmiga höstmorgnar.

Möt björnen med solsken i blick!
2 395 kr

Tillgängliga orter

Bollnäs

När

Maj-augusti

Bra att veta

Medtag matsäck till kvällen. 

Antal deltagare

För en person.