Familjedag på Fjärilshuset

Familjedag på Fjärilshuset

Här får du följa vattnets väg från den tropiska regnskogen med minst 700 fjärilar av olika arter, vidare till havens djup där du får stifta bekantskap med olika hajar, korallrev och hundratals andra fiskar och marinlevande djur.

Känslan att på bara ett ögonblick förflyttas från vårat nordiska klimat rakt in i de fuktiga tropikerna är magisk. Temperaturen understiger aldrig 27 grader! Luftfuktigheten är alltid hög som i en riktig tropisk regnskog, och det är just dessa förhållanden som får fjärilarna att trivas. 

Under ett år lever flera tusen fjärilar här, och varje gång du besöker fjärilshuset finns där minst 700 fjärilar av ett stort antal olika arter. Allt från små nästan självlysande fjärilar till de största som skiftar i blått och grönt.

Den stora nyheten handlar dock inte om fjärilar utan här talar vi om helt nya invånare och nya miljöer. En unik anläggning för Stockholm med över 1,2 miljoner liter tropiskt hav med hajar, korallrev och en rad andra marina arter som med tiden kommer etablera sig i det levande havet.

Fjärilshuset Haga Ocean har just de beståndsdelar som fångar och väcker intresset för vår levande planet. Från den stora nationalstadsparken med nordiskt klimat in till de tropiska klimaten där både hajar och fjärilar trivs.
395 kr

Tillgängliga orter

Stockholm

När

Öppet året runt. 

Bra att veta

I Fjärilshuset kan man ta sig fram med rullstol. Dock är underlaget ojämnt på vissa platser i utställningen.

Antal deltagare

För två vuxna och tre barn upp till 15 år