Möt Skogens Konung för två

Möt Skogens Konung för två

Här får ni chansen att se älgar på riktigt nära håll. Inte på 100 meters avstånd, eller 50 eller 10 meter. Nej, här kommer ni så nära att ni kan ta på dem.

I Upplands täta barrskogar ligger den här gemytliga älgparken, här strövar älgarna fritt på hela 16 hektar. Det är med skräckblandad förtjusning man sitter i den öppna vagnen när hägnets stora älgtjur kommer galopperande i full fart för att sedan stanna ett stenkast bort och nyfiket betrakta de nya besökarna i hans skog.

Älgturen görs i ett av Sveriges största älghägn. Med traktor och vagn åker ni med på en guidad visning. Lyssna till den hängivna guiden, som verkligen älskar sina älgar, och få en otrolig inblick i hur älgarna lever och rör sig, ni kommer så nära att ni nästan kan ta på dem. 

Att möta älgar i deras naturliga miljö är en unik och mäktig känsla. Följ med och ut i hägnet och upplev vad det innebär att möta skogens konung ni också!
595 kr

Tillgängliga orter

Uppsala

När

Älgsafarin kan göras året runt med undantag för brunstperioden då anläggningen är stängd för besökare.

Bra att veta

I anslutning till älgparken finns ett trevligt café där man kan ta en fika efter sitt möte med älgarna (ingår ej i upplevelsen)

Varaktighet

Mötet med älgarna varar under cirka 1½ timme

Antal deltagare

Älgmöte för två personer. Älgarna besöks tillsammans med andra i grupp.