Snowkite - grundkurs

Snowkite - grundkurs

Snowkiting är ett måste för alla som älskar att ta sig ut i naturen. Oavsett om det är på skridskor,skidor eller snowboard kan Kiten ta er fram längre, högre och snabbare! 

Med hjälp av instruktörer får ni lära er hur en Kite kontrolleras och hur ni styr den för att ta er fram på säkraste och bästa sätt.

Vinden är ditt bränsle, draken din motor och fjället din lekplats. Med hjälp av vindens kraft får du draken att dra dig "sidleds" eller halvvind. Sen kan man precis som i segling, ta sig upp mot eller åka med vinden. Du kan också använda draken som lift och låta den dra dig upp för fjälltopparna. Sedan packar du ner draken i ryggsäcken och åker nedför fjället.Snowkitekursen led av IKO certifierade instruktörer, International Kiteboarding Organization utbildar och certifierar instruktörer för att eleverna skall få en 
säkrare och mer effektiv utbildning inom sporten.
1 695 kr
Ord. pris 1 995 kr

Tillgängliga orter

Stockholm

När

December - April

Bra att veta

Det behövs inga särskilda förkunskaper i kite men ni bör ha relativt god skid- eller snowboardvana. All utrustning ingår men du står själv för skidor/snowboard, pjäxor/boots, skidkläder.Kursen täcker vindlära, säkerhet, kiteteknik och åkteknik.

Varaktighet

Cirka 6 timmar

Antal deltagare

För en person, upplevelsen utförs i grupp med andra.