Turridning med lyx för två

Turridning med lyx för två

Här får ni möjlighet att njuta av ridning på islandshästar genom det sörmländska landskapet, relax på en bondgård, trerättersmiddag, övernattning på Rocklösa Gård och morgonen därpå en frukostbuffé med sörmländska produkter.

Till Rocklösa gård kommer ni med bil, checkar in vid 10-tiden och fortsätter sedan vidare till islandshästgården. Här bedriver ägarna både avel, tävlingsverksamhet och turridning. På gården spenderas cirka tre timmar. Ni får chansen att uppleva och njuta av den fantastiska samvaron med hästarna innan ni beger er ut på en underbar ridtur i markerna. Under cirka 1,5 timme bär era hästar er genom det vackra sörmländska landskapet, en otroligt mysig och avkopplande upplevelse. Turer genomförs året runt och varje årstid har sin charm. Dagen på gården avslutas efter ridturen med en fikastund.

Efter en skön dag utomhus med islandshästarna återvänder ni till Rocklösa gård och boendet i det levande kulturlandskapet i hjärtat av Sörmland. Här kan ni relaxa med bastubad, ta en skön dusch, njuta på den stora terrassen, avnjuta en kaffe/te, sitta framför brasan eller bekanta er med gården och omgivningarna. 

På kvällen välkomnas ni till bords där du serveras en god, vällagad trerättersmeny gjord på råvaror efter säsong med högsta kvalité. Efter en god natts sömn i ert dubbelrum på Rocklösa Gård möts ni nästa morgon av en härlig frukostbuffé lagad från grunden på lokala produkter.

"I hjärtat av Sörmland ligger Rocklösa gård - en ekologisk gård byggd på en plats med anor från äldre stenåldern och med ett naturskönt läge vid sjön Övre Gällringen. Små, oregelbundna åkrar, ekhagar och kulturspår från tidigare jordbruk ger gårdens dess karaktär. Här utgår vi från hur djuren vill ha det och producerar utifrån ett etiskt perspektiv. Hos oss möter du hästar, fjällkor, killingar under betessäsongen och lantras-/kulturhöns. 
Rocklösa ligger ca 8 km norr om Stjärnhov och tillhör Gryts socken. I socknen finns 49 sjöar och 8 naturreservat."
4 790 kr

Tillgängliga orter

Stjärnhov

När

Paketet är bokningsbart med ankomst onsdag-lördag året runt, med ett uppehåll under juli och augusti. 

Bra att veta

I paketet ingår: Instruktioner samt umgänge och mys med Islandsponny, ridtur cirka 1,5 timme, after ride-fika, trerättersmiddag inklusive dryck, tillgång till bastu, övernattning i dubbelrum samt frukostbuffé.Maxvikt 90 kg 

Antal deltagare

För två personer