Turridning på islandshäst för två

Turridning på islandshäst för två

Islandshästen som såklart härstammar från Island är en av de tåligaste hästraser som finns. Den har ett mycket lugnt temperament och är stadig, en perfekt turridningshäst helt enkelt!

Det är lite speciellt att rida islandshäst, jämfört med andra hästraser eller korsningar. Islandshästen har nämligen extra gångarter och den mest kända av dem måste nog vara tölt. Tölten är ofta mycket bekväm och flytande för ryttaren eftersom hästen alltid har en hov i marken. 

På Island betraktas islandshästen med kärlek och vördnad och hästarna har funnits på ön i över 1000 år. Under den här ridturen kommer ni lära känna hästen och förstå vilka kloka och tillmötesgående djur de verkligen är. Ridturen passar alla, nybörjare som vana ryttare. Turen kommer att anpassas efter den med minst ridvana i gruppen på samtliga orter förutom Myckelåsen där ni delas in i två grupper efter ridvana. 

Njut av den fantastiska naturen och upplevelsen av att vara så nära dessa otroliga hästar! Efter en sådan här upplevelse är det inte svårt att förstå varför Islandshästen är så älskad.
1 310 kr

Tillgängliga orter

Falkenberg, Tived, Ulricehamn, Östersund

När

Året runt. 

Bra att veta

Oömma kläder efter väder. Rejäla skor, gärna med klack. Maxvikt är 85 kg (I Myckelåsen 95 kg) och maxlängd 185 cm. Åldersgräns 12 år, vid ridvana går yngre ryttare bra. I Ulricehamn ingår lunch och kaffe, i Östersund (Myckelåsen) fika och mackor.  

Varaktighet

Cirka 1,5-2 timmar. I Östersund (Myckelåsen) cirka 3 timmar.

Antal deltagare

För två personer. Turridningen sker i grupp med andra. 

Väder

Vid riktigt dåligt väder kan turen komma att ställas in, det går då bra att boka om till ett senare datum.