Vargvandring

Vargvandring

Månen skiner över granskogen och en ensam varghanne ylar i natten. På marken syns färska spår som vittnar om flockens framfart genom skogen.

Din färdledare lyckas, med stor hängivelse, förmedla känslan av närheten till naturen och vargens närvaro. Med erfarenhet och lokalkännedom planeras och genomförs kvällens exkursion i detalj. Det blir en lång natt tillsammans i den mörka skogen, med stora chanser att höra vargarna yla.

Grimsö viltforskningsstation i Bergslagen är centrum för svensk rovdjursforskning och är beläget i området som ni kommer att röra er i. Där välkomnas ni av en av Sveriges främsta vargexperter med flera års praktisk erfarenhet av våra svenska rovdjur. Ni får se bilder ur deras fältarbete och höra fängslande berättelser om vargens hårda liv, från lekfull valp till blodtörstig jägare, med vittring på älgkött. Under föreläsningens gång diskuteras flera av de ständigt återkommande frågorna i den svenska vargdebatten. 

När skymningen faller vaknar skogen till liv och vi beger ni er ut i vargreviret för att spana och lyssna efter vargar. Ni söker upp utvalda platser där chanserna att höra vargyl är som störst. Att höra varg yla mitt i den mörka skogen är få förunnat men på dessa turer får vi ofta svar. Bara att befinna sig i närheten av detta mytomspunna djur gör lätt att nackhåren reser sig.

Senare äter ni middag tillsammans vid en lägereld och övernattar i sovsäckar i en tältkåta på någon plats i vargreviret där vargarna antas hålla till. Ni stiger upp tidigt i gryningen och spanar på öppna platser där det finns möjlighet att djur går förbi. Sedan äter ni en värmande frukost och beger er därefter tillbaka till civilisationen efter en lång natt i skogen.

Följ med på ett spännande äventyr i vargreviret och lär mer om detta mytomrunna rovdjur. Yla med vilda vargar!

2 750 kr

Tillgängliga orter

Skinnskatteberg

När

Denna tur erbjuds på fasta datum både som vintertur under januari-mars och som sommartur under juli-september. Turen börjar normalt kl 13 och avslutas följande dag c:a kl 11. 

Bra att veta

Åldersgräns 15 år. Guide, logi i kåta, besök på viltforskningscenter, föreläsning, vildmarksmiddag och frukost ingår. Deltagare bör kunna vandra obehindrat i skogen. Vi rekommenderar att du tar med dig vädertåliga kläder och skor för vandring, varma kläder för kalla nätter, sovsäck, kudde, ficklampa, kamera, kikare, badkläder,handduk, vattenflaska och snacks.Största delen av guidningen kan komma att ske på Engelska.

Varaktighet

Vargsafari från eftermiddag dag 1 till efter frukost dag 2. En natt i tältkåta

Antal deltagare

För en person. Upplevelsen utförs i grupp med andra.

Väder

Vargvandringen genomförs i alla väder