Hamam Ali Baba

Hamam Ali Baba

Turkiskt Hamambad är en tusenårig tradition. Njut av orientalska dofter, ånga, värme och ljudet av rinnande vatten!

Kliv in i hamamets hjärta, som domineras av en stor rund navelsten i marmor där ni kommer ligga ner och svettas i behaglig värme. Runt denna sten finns vattenhoar i marmor som fylls med vatten från två guldkranar, en med kall och en med varm vattenstråle som slingrar sig om varandra. 

När huden blivit varm kommer hamamterapeuten för att skrubba, tvaga och massera med tvålskum tills man är riktigt ren, samtidigt sköljs kroppen med det slingrande vattnet från marmorhoarna vilket ger en speciell upplevelse då det kalla och varma vattnet inte hunnit blandas. Taket består av en kupol med små fönster som släpper in strålar av ljus som genom vattenångan får marmorn att blänka.

Behandlingen ni får av er hamam terapeut består av kroppsskrubbning med skrubbhandske, skuminpackning, tvagning med dadelfibrer, lättare skummassage med skumpåse, massage av nacke och axlar, fotfilning, hårtvätt och hårbottenmassage. 30 min turskisk massage. Skrubb med skrubbhandske tar bort dina döda hud celler. Skrubbning och dadelfibrer gör att blodcirkulationen ökar. Efter behandlingen serveras ni en god turkisk mezetallrik.

Hamambad hjälper dig att förebygga muskelspänningar i hela kroppen, gör dig avslappnad och förebygger stress. Efter Hamambadet känns huden skönt babylik, mjuk och len. Unna dig själv eller din vän en äkta Hamamupplevelse.1 195 kr

Tillgängliga orter

Upplands väsby

När

Året runt

Bra att veta

Njut av en god turkisk Mezetallrik efter er hamamupplevelse

Varaktighet

Cirka 75 min

Antal deltagare

För en person