Bo i gruva

Bo i gruva

Gillar du udda boenden? Har du någon gång övernattat i underjorden?

Testa att övernatta i en gruvsvit tillsammans med någon du tycker om på 155-metersnivån i Sala Silvergruva. Det här är en unik gruvmiljö med gruvgångar, underjordiska sjöar och gigantiska bergrum.

Ert besök börjar med att ni tillsammans med en guide får en rundvandring i gruvan. Därefter visas ni till er romantiska gruvsvit där ni skall tillbringa natten. I sviten väntar er en korg med vickning innan ni kryper till sängs i den väl tilltagna dubbelsängen. 

När ni har släckt lampan är det enda ni kan höra ett avlägset droppande och era egna andetag. Ni kommer garanterat att vara ostörda eftersom mobiltelefoner inte fungerar nere i djupet. 

Påföljande morgon serveras ni frukost i sviten av en gruvdräng och därefter bär det av med hissen upp till ljuset på marknivån.

5 995 kr

Tillgängliga orter

Sala

Bra att veta

Gruvan håller ca 2C året runt så under själva visningen av gruvan är det bra om du har varma kläder och kraftiga skor. I boendedelen är det dock uppvärmt till 18C och det finns tillgång till extra täcken och filtar. Duschfaciliteter finns ovan jord. Tänk på att mobiltelefoner inte fungerar i gruvan. 

Varaktighet

En natt.

Antal deltagare

Gruvvistelse med övernattning för två personer