Romantisk övernattning i Igloo

Romantisk övernattning i Igloo

På Åreskutans sluttning med utsikt över hela Åredalen ligger Igloo Åre. Vackert beläget bland fjällbjörkar och snöripor ligger Iglooanläggningen i meterdjup snö, helt anpassad efter naturens villkor och förutsättningar.

Här övernattar ni i en egen igloo med 2 bäddar. Sängen är uppbyggd av snö och is och täckt med fällar. Här väntar också en varm och skön sovsäck dimensionerad för polarkyla. Igloo Åre byggs av natursnö och byggs på nytt upp varje år. Snön har normalt en temperatur på ca 0 till några minusgrader. Snön isolerar bra emot alla temperatursvängningar vilket gör att temperaturen inne i igloon sällan förändras i någon högre grad.

Vid er ankomst bjuds ni på en värmande dryck. På Kvällskvisten serveras ni en härlig 5 rätters middag. Därefter har ni möjlighet att under bar himmel njuta av ett uppfriskande dopp i spabadet. På morgonen efter er övernattning bjuds på en riktig igloofrukost.

Igloo Åre tar ca 3000 timmar att bygga upp och arbetet sätts igång så fort Moder Natur släpper till tillräckliga mängder med snö. Ta chansen att uppleva en natt i Igloo!
5 090 kr

Tillgängliga orter

Åre

När

Vintersäsong

Bra att veta

Detta ingår: Övernattning i Igloo för 2 personer inklusive sovsäck. 5 rätters middag. Spabad. Frukost

Antal deltagare

Gäller för 2 personer. 

Väder

Igloo Åre ligger på gränsen till kalfjället. Här finns alla vädertyper inklusive kyla och hård vind. Därför måste man också klä sig därefter. Igloovärden samarbetar med säkerhetsansvarig på liftarna och bestämmer hur och om det är möjligt att resa till eller från Igloo Åre. Inne i igloon är man väldigt väl skyddad emot väder och vind. Temperaturen är konstant och vädret utanför märks knappast.