Spakryss till Tallinn

Spakryss till Tallinn

Tallinn ger dig lysande möjligheter att njuta av livet. Koppla av på spa och besök guldkornet Gamla Stan, nordens bäst bevarade stadsdel!

Det här är en 40-timmarskryssning där ni lämnar Stockholm på kvällen och ankommer till Tallinn kl 10 morgonen därpå. Ni stannar i Tallinn över dagen, går på spa och kanske tar en liten tur på stan innan det är dags att bege er tillbaka till båten igen för hemfärd. En perfekt liten minisemester där det verkligen känns som att du är ute och reser!

Tallinn är fullt av överraskningar och imponerar med utmärkta restauranger, historiska skatter och ett spännande nöjesliv. I staden möter du spår av gamla kulturer och esternas färgstarka historia. Staden är fylld till bredden med intressanta museer, konst- och designgallerier och är perfekt för en dags spatserande!

I kryssningen ingår inträde på det i Tallinn centralt belägna Aqua Spa. Den fantastiska badavdelningen har mängder av bastur och tre olika pooler, inklusive poolbar och en barnpool för yngre gäster. I skönhetssalongen Hera kan du "renovera" både kropp och själ. Behandlingarna finns i olika prisklasser, från cirka 400 kronor och upp till 1000 kronor. Observera att behandlingar ej ingår och att dessa bör förbokas hemifrån i god tid.

Detta ingår:
Boende för två i A-premium-hytt
1x specialfrukost för två, den andra frukosten tillkommer.
Inträde till Aqua Spa som ligger centralt i Tallinn

Det unika med Tallinns Gamla Stad är att den lyckats behålla och bevara sin medeltida karaktär, till skillnad från de flesta huvudstäder i Europa. 

De kraftfulla försvarsanläggningarna har lyckats rädda Tallinn undan förstörelse i de många krig som härjat området. Staden är en stenstad, vilket gjort att den inte brunnit som många städer byggda i trä. Tallinn har dessutom sluppit det öde som drabbat så många andra gamla städer - den har inte rivits eller moderniserats. 

Tallinn är en av de bäst bevarade medeltida städerna i Europa med vindlande kullerstensgator och tidstypiska byggnader från 1000-talet till 1400-talet i så gott som ursprungligt skick. Alla kyrkliga och statliga byggnader står som de stod för 500 år sedan, liksom många av köpmans- och bostadsbyggnaderna, magasinen och bodarna. 

Tallinns guldålder är tiden från tidigt 1400-tal till mitten av 1500-talet. Staden var en berömd och stark mittpunkt i Östersjöregionen genom sitt medlemskap i handelsorganisationen Hansan. Ekonomisk styrka medförde såväl ett behov av ett starkt försvar som en blomstring för arkitekturen och den konstnärliga kreativiteten.
1 435 kr
Ord. pris 1 595 kr

Tillgängliga orter

Stockholm

När

Året runt, gäller EJ för specialkryssning.

Bra att veta

Middagar är ej inkluderade men på båten finns flera restauranger med olika typer av kök. Minimiålder 18 år.OBS! Varje kryssning har ett visst antal hytter som är bokningsbara. Är du intresserad av ett specifikt datum rekommenderar vi att du tar kontakt med Tallink Silja och hör med dem om tillgängligheten, innan du köper ett värdebevis. 

Varaktighet

40-timmarskryssning (2 nätter) med en dag i Tallinn.

Antal deltagare

Kryssning för två personer.