Bågskytte

Bågskytte

Spänn bågsträngen, rikta blicken och prova på en av världens äldsta sporter.

Bågskytte är koncentrationsfyllt, ansträngande men framför allt väldigt roligt. Det är lätt att hitta grunderna och lära sig att skjuta, men att bli riktigt duktig kräver övning och tålamod. 
Du skjuter med en enklare tävlingsbåge som är anpassad för nybörjare. Bland mycket annat lär du dig om skjutteknik, fokus och säkerhet. 
Med några få undantag har pilbågen under en period varit ett viktigt vapen för alla jordens folk. Exempelvis så använde både vikingarna och indianerna pilbågar. Idag används pilbågar främst inom sport och rekreation. 


Bågskytte är en populär sport som utövas världen över, den stora utmaningen är att kombinera och koordinera kropp och hjärna, i den här sporten räcker det inte endast med att ha sportslig talang det krävs även stor precision. Att bågskytte är omtyckt och uppskattat vittnar till exempel en av världens äldsta idrottsföreningar om, det är den skotska bågskytteklubben Kilwinning med anor från 1483.


Känn dig som Robin Hood och prova bågskytte! 695 kr

Tillgängliga orter

Göteborg, Uppsala, Västerås, Linköping, Norrköping, Angered, Bollnäs, Borlänge, Borås, Ekerö, Eskilstuna, Finspång, Grimslöv, Grästorp, Gävle, Hallsberg, Huskvarna, Karlskrona, Karlstad, Kungsängen, Kungälv, Lerum, Luleå, Nykvarn, Nyköping, Oskarshamn, Sundsvall, Sävsjö, Sölvesborg, Tibro, Timrå, Tranås, Trollhättan, Tyresö, Vaggeryd, Vetlanda, Visby, Östersund

Bra att veta

Åldersgräns 10 år. Allt utrustning lånar du på plats. Du är försäkrad under hela aktiviteten. 

Varaktighet

Ca 1 timme