Cykla Velodrom

Cykla Velodrom

Nu har du chansen att prova på Velodrome Cykling. En velodrom är en oval lutande bana för både träning och tävling på cykel. Velodromen kan vara konstruerad av antingen trä eller betong och byggs antingen som utomhus- eller inomhusbana.

Banan du kommer cykla på är en träbana inomhus. Introduktionskursen tar dig först igenom de teoretiska grunderna i att cykla på en Velodrom och är ett måste för att på ett säkert sätt trampa i denna 190 meter långa högfartsbana. Sedan är det dags att bekanta er med cykeln och banan med de lutande kurvorna. Avslutningsvis kör ni några lagtempolopp och individuella sprintlopp. 

Velodromen är konstruerad av kanadensaren Peter Junek, som i mer än 30 år konstruerat och byggt velodromer över hela världen. Velodromen har långa raksträckor vilket ger dig en härlig fartupplevelse i de 50 gradigt lutande kurvorna!

Eftersom man på en velodromcykel alltid måste trampa utvecklar man ett mycket bra rundtramp, man lär sig att trampa fort och framför allt lär man sig att cykla nära andra i täta "närkamper". Detta skapar cyklister som klarar av att ligga i stora klungor på ett bra sätt. 
Velodromen utvecklar såväl dig som van cyklist som dig med mindre erfarenhet då den ger högfartsvana, splitvision seende och stabilitet i täta situationer.

Historik.
Redan i slutet på 1800-talet blev velodromcykling en mycket populär företeelse, både i Sverige, Europa och USA. Faktum är att Madison Square Garden i New York först startades som en velodromanläggning. Sverige hade tidigare flera banor men idag är detta den enda Velodrom banan i Sverige.


1 150 kr

Tillgängliga orter

Falun

När

Uppehåll under sommaren

Bra att veta

Inga förkunskaper krävs. All utrustning ingår.

Varaktighet

Cirka 3-4 timmar varav 1 timme teori.

Antal deltagare

För 1 person. Upplevelsen utförs i grupp med andra.

Åskådare

11