Dykcertifikat

Dykcertifikat

Att byta vårt naturliga element mot fiskarnas måste vara något av det mest fantastiska en människa kan uppleva. Genom att ta ett dykcertifikat görs detta möjligt för dig!

Tänk dig att viktlöst röra dig genom det stora blå och komma så nära havets djur- och naturliv det överhuvudtaget går. Du tar dig tyst förbi alla havets invånare med små, små rörelser, utan att störa.

Dykning ska vara roligt och en av de viktigaste delarna för att man ska kunna slappna av och njuta av dykning är att man känner sig trygg. Mycket vikt läggs därför vid att alla elever successivt ska vänja sig vid att befinna sig under vattenytan, en underbar värld långt bortom den vi är vana vid. Bassängträningen varvas med teori i form av genomgångar och självstudier och all undervisning ges av erfarna PADI-instruktörer.

I kursen ingår teoridel, bassängträning samt fyra avslutande utedyk i havet. Kursupplägget kan variera beroende på vilket dykcenter du väljer, men på samtliga kan du välja att gå kursen dagtid, kvällstid eller på helgen.
 
Efter avslutad och godkänd kurs erhåller du ett PADI Open Water Certificate, ett internationellt dykcertifikat för dykning på upp till 18 meter.

Dykning är en upplevelse där du blir ett med vattnet omkring dig. Känslan av att ta sina första andetag och att sväva viktlös under ytan är något du kommer ha med dig resten av livet.

Lär dig dyka, det finns en helt ny värld under ytan som väntar på att upptäckas av dig!

PADI är den största och mest välrenommerade dykorganisationen i världen och finns representerat på ca 7.000 dykcenter över hela världen.
4 195 kr

Tillgängliga orter

Stockholm, Örebro, Karlstad, Köping

När

Året runt, utedyken görs dock ej vintertid. 

Bra att veta

Åldersgräns 10 år, i Karlstad 12 år. Barn i åldern 10-15 år blir certifierade Junior Open Water Divers och måste efter kurs ha med sig vuxen certifierad dykare vid dykning, barn 10-12 år får max dyka till 12 meters djup. Innan kursen måste alla deltagare fylla i en hälsodeklaration, i vissa fall kan det behövas en läkarundersökning. I Stockholm ingår lån av all nödvändig utrustning, på övriga orter måste du själv ha mask, fenor och snorkel. 

Varaktighet

2-5 kurstillfällen (beroende på vilket dykcenter och upplägg du väljer) samt fyra utedyk uppdelade på två dagar. 

Antal deltagare

För en person. Kursen sker i grupp med andra.