Hundspannsäventyr i Lappland

Hundspannsäventyr i Lappland

Följ med på en fantastisk resa i Europas största naturreservat - Vindelfjällen. I hela 7 dagar lever du tillsammans med guider och 50 glada och sociala draghundar. Det storslagna landskapet, tystnaden, kylan och livet med hundarna garanterar dig fantastiska naturupplevelser och total avkoppling från vardag och stress.

Tystnaden och det arktiska ljuset över fjällen, vidsträckta vidder och kristallvit snö, stjärnor och spelande norrsken är något som inte går att förklara med ord. Du måste uppleva det själv. Du färdas över fjällen i orörd natur.

Du blir en del av livet som guiderna lever med 50 glada och sociala draghundar. Det innebär att ni arbetar tillsammans med utfodring och skötsel av hundarna. Du är med och matar hundarna på morgonen och två gånger efter att ni kommer tillbaka från turen på fjället. Du är med och gör rent efter hundarna och bär in ved och vatten när ni är ute på tur. Guiden kommer att laga och servera all mat.

Temperaturen är ca -10 till -35 C. Dagsljus från cirka 10.00 till 15.00. Det är alltid speciellt när solen går ner och pannlamporna tas på. Det är en fantastisk känsla och jätteroligt att köra hundarna i pannlampans sken och se alla de miljontals snökristaller som blinkar i olika färger. Om Norrskenet spelar samtidigt så kan det inte bli mycket bättre.

Följ med på ett unikt fjälläventyr med en svårslagen kombination av naturupplevelse och frihetskänsla.
18 995 kr

Tillgängliga orter

Lappland

När

Januari till mars.

Bra att veta

Eftersom du vistas utomhus varje dag och ibland under extrema förhållanden, är det viktigt att ha rätt kläder och skor. Sovsäck och all "yttre" utrustning som kängor, byxor och parkas finns för utlåning. En utförlig lista på vad du själv ska ta med dig får du vid inbokning.

Varaktighet

7 dagar varav 5 hela dagar med hundspann. Dag 1 och Dag 7 är rese- och packdagar.

Antal deltagare

För en person. Deltagande sker i små grupper om cirka 4-6 personer.

Väder

Vid snöstorm kan du bokas om till ett senare tillfälle.