Kajakdag

Kajakdag

Njut av paddling med erfarna guider i Nordströmmarna i Bohuslän, Karlskronas skärgård eller på Vätterns klara vatten

Din erfarna guide ger dig hjälp och tips under paddlingen bland annat med var och hur man bäst korsar farleder och hur långt ni hinner paddla. Tips på bra landstigningsplatser och ställen att bada på ingår givetvis.

I paketet ingår hyra av kajaker och all övrig utrustning som exempelvis karta och flytväst. Grundläggande instruktion om kajakerna, paddelteknik, hur man går i och ur samt information om vad man bör tänka på när man paddlar själv eller i grupp.

Du behöver inga förkunskaper för att följa med på en dagstur. Turen i sig är en introduktion till kajakpaddling där ni kontinuerligt tränar på de grundläggande färdigheter du behöver.


Nordströmmarna Bohuslän

Nordströmmarna är klassiska Bohuslänska farvatten, från Taubes visor. Här slingrar sig det salta Västerhavet in mellan ädelträdskogar och naturreservat, på sin väg från Gullmaren till Koljöfjorden. Att påstå att paddlingen är idyllisk är närmast en underdrift.

Vattnet är alltid lugnt och sitter du i en kajak för första gången är platsen idealisk. Ni stryker utmed småkobbar och trånga passager och rundar Bassholmen med sina fågelstränder, sommarbetande hingstar och sin gamla pittoreska kulturhistoriska bebyggelse. Självklart gör ni också ett strandhugg där ni bjuds på medhavd lunch nånstans på vägen.


Vätterns Skärgård

Ni samlas vid uppsamlingsplatsen och startar vid vikens lugna vatten och paddlar sedan vidare i Vätterns vackra ytterskärgård via Ombo öars lugna och badvänliga klippor.

Under dagen görs ett stopp för dopp och lite fika innan ni fortsätter vidare till de yttre öarna. All utrustning ingår. När det är lämpligt stannar ni för lunch.

Karlskrona Skärgård

Turen går runt Karlskrona stad och vid de inre öarna vid Karlskrona Skärgård.

Vädret och vindarna bestämmer vart vi paddlar, så du får en så minnesvärd och behaglig upplevelse som möjligt. Vi paddlar i lugnt och behagligt tempo så att alla hänger med.
1 395 kr

Tillgängliga orter

Karlsborg, Karlskrona, Uddevalla

När

Nordströmmarna Bohuslän:Juni-augusti, övriga perioder efter överenskommelseVätterns skärgård:Maj-september (även april och okt om vädret tillåter)Karlskrona skärgård:Maj-September

Bra att veta

Du behöver vara simkunnig och ha fyllt minst 15 år. Detta ingår: All nödvändig paddelutrustning (kajak, paddel, sittbrunnskapell och flytväst), transport av all utrustning till och från iläggningsställe, rengöring av kajaker och utrustning, färdledning och instruktion.Ta med torrt ombyte i plastpåse eller annan vattentät förvaring.  För paddlingen i Bohuslän så ingår lunch i paketet.

Varaktighet

Din paddling varar hela dagen. I Karlskrona sker paddlingen på kvällen.

Antal deltagare

Kajakpaddling för en person.