Kajakkurs i Stockholms skärgård

Kajakkurs i Stockholms skärgård

Ge ditt paddlingsintresse en rivstart med denna tvådagars grundkurs i en av Stockholms skärgårds allra vackraste delar. Lär dig grunderna i havskajakpaddling så att du sedan, på egen hand, kan turpaddla i inner- och mellanskärgården.

Nämdö skärgård ligger i den södra delen av Stockholms skärgård. Området är en riktig skärgårdsidyll med fantastisk natur och har nyligen satts upp på Naturvårdsverkets lista över blivande nationalparker. 

Med sina 1400, oftast helt oexploaterade öar, är platsen ett utmärkt paddlingsområde för den som vill uppleva naturen på nära håll.

Med hjälp av några av Sveriges mest rutinerade och duktiga paddlingsinstruktörer får du möjlighet att, under en helg, lära dig allt du behöver veta för att själv kunna ta dig fram med havskajak i skärgården.

Kursen präglas av avslappnad stämning och trevlig atmosfär, där upplevelsen och lärandet går hand i hand. 

Ta chansen att lära dig havskajakspaddling med riktiga paddelproffs!2 795 kr

Tillgängliga orter

Nämdö

När

Helger under juni - augusti

Bra att veta

Priset inkluderar all kajakutrustning; kajak, kapell, paddel, flytväst, flottör, pump, karta och kompass, transport av kajaken samt köksutrustning med bränsle, tält och givetvis certifierade instruktörer.Kursen uppfyller normen för "Grund säkerhet" enligt NIL, Nordisk Instruktörslicens.Kursen är en nybörjarkurs, men lämpar sig även för dig som har paddlat en hel del men som vill lära dig räddning och manövrering.

Varaktighet

Från morgonen dag 1 till eftermiddagen dag 2.

Antal deltagare

För 1 person. Kursen genomförs i grupp med andra. 6-12 deltagare.

Väder

Vid alltför kraftig vind kan kursen komma att skjutas upp.