Sälsafari i Falsterbobukten

Sälsafari i Falsterbobukten

Vid Falsterbo strandbad lägger ni ut och paddlar i Falsterbobukten. Ni njuter av utsikten mot Skanörs ljung och Falsterbohus.

Här håller ni er väl utanför gränserna mot Måkläppens naturreservat som har besöksförbud under sommaren men kan titta på sälar och fåglar på avstånd.

Här finns både knubbsäl och gråsäl och ofta blir sälarna nyfikna på de färgglada kajakerna och kommer och tittar närmare. 

På vägen tillbaka stannar vi och tar en fika på stranden. Paddlingen varar ca. tre timmar och passar även för nybörjare, har man inte paddlat tidigare går vi igenom hur man tar sig i och ur kajaken, grundläggande säkerhet, räddningsteknik och paddlingsteknik.

Instruktör/ Guide:
Ram Silwal är forskajakinstruktör och expeditionspaddlare från Nepal. Ram har arbetat som guide, instruktör och konsult bla för den brittiska armén, runt om i världen i närmare 15 år, han är SRT- and BCU-certifierad. Ram har lett och deltagit i flera stora expeditioner, flera av dem filmade och visade på kanaler som National Geographic Channel and Outdoor Life Network.
895 kr

Tillgängliga orter

Falsterbo

När

Maj-september

Bra att veta

All utrustning ingår i paddlingen – du får låna kajak, paddel, kapell, flytväst och paddeljacka. Vill du ta med dig kamera och kikare gör du detta på egen risk. Guiden har en drybag där ni kan förvara dessa och värdesaker. I turen ingår en liten fika. En vattenflaska är bra att ha med under paddlingen.

Varaktighet

Cirka tre timmar

Antal deltagare

För en person, upplevelsen utförs i grupp med andra.