Snowkite - grundkurs för två

Snowkite - grundkurs för två

Snowkiting är ett måste för alla som älskar att ta sig ut i naturen. Oavsett om det är på skridskor,skidor eller snowboard kan Kiten ta er fram längre, högre och snabbare! 

Med hjälp av instruktörer får ni lära er hur en Kite kontrolleras och hur ni styr den för att ta er fram på säkraste och bästa sätt.

Vinden är ditt bränsle, draken din motor och fjället din lekplats. Med hjälp av vindens kraft får du draken att dra dig "sidleds" eller halvvind. Sen kan man precis som i segling, ta sig upp mot eller åka med vinden. Du kan också använda draken som lift och låta den dra dig upp för fjälltopparna. Sedan packar du ner draken i ryggsäcken och åker nedför fjället.

Snowkitekursen led av IKO certifierade instruktörer, International Kiteboarding Organization utbildar och certifierar instruktörer för att eleverna skall få en säkrare och mer effektiv utbildning inom sporten
3 795 kr

Tillgängliga orter

Stockholm, Sälen

När

Dec - april i mån av snötillgång

Bra att veta

Det behövs inga särskilda förkunskaper i kite men ni bör ha skid- eller snowboardvana. All utrustning ingår men du står själv för skidor/snowboard, pjäxor/boots, skidkläder.Kursen täcker vindlära, säkerhet, kiteteknik och åkteknik.

Varaktighet

Kursen varar i 5-6 timmar.

Antal deltagare

Snowkitekurs för två personer

Väder

Vid för lite snö eller för kraftig vind kan upplevelsen behöva bokas om till ett senare datum.