Tandemflyg med paramotor

Tandemflyg med paramotor

Det är en fantastisk känsla och en otrolig frihet att på bara några få minuter komma upp på flera hundra meters höjd och uppleva ett fågelperspektiv. Det kommer garanterat vara ett minne för livet! 

Upplevelsen startar med att du får en genomgång av vad som kommer att hända under flyget samt om säkerheten. Allt för att du ska känna dig trygg innan det är dags för starten. 

Du spänns fast i en trehjulig trike bakom en erfaren paraflyinstruktör och sedan är det dags att starta färden! Motorn sätter igång och ni börjar rulla framåt. Skärmen bakom er reser sig och börjar ta luft. Sakta stiger ni uppåt och marken under er blir allt avlägsnare. Nu kommer pirret i magen, men obehagskänslan av att befinna sig på väg upp i det blå blir snabbt bortglömd när du känner friheten av att glida fram och skåda vackra vyer högt ovanför trädtopparna. Det är en obeskrivlig känsla som måste upplevas! 

Under de ca 20-30 minuter som spenderas i luften får du själv bestämma vad du vill uppleva. Kanske vill du flyga på låg höjd och se så mycket som möjligt av omgivningen. Varför inte passa på att se ditt kvarter från ovan och vinka till grannarna? Eller också älskar du höjder och vill komma så högt upp det bara går! Vid goda väderförhållanden har man chans att flyga över molnen och nå en hisnande höjd på 1500 meter. 

Paramotorn har dubbelkommando så om du känner dig modig har du chansen att testa på att gasa och hålla i spakarna. Vill du inte det så går det givetvis bra att bara luta dig tillbaka och njuta av utsikten.  

När ni närmar er slutet får du själv välja om du vill sjunka långsamt och försiktigt mot marken eller om du föredrar en snabbare nedstigning, då får du känna på lite g-kraft och vi garanterar en adrenalinkick! 
1 695 kr

Tillgängliga orter

Enköping, Köpingsvik, Växjö

När

Upplevelsen kan bokas året runt efter dialog med arrangören. Högsäsong med flest bokningsbara tillfällen är april-oktober. 

Bra att veta

Maxvikt 110 kg, åldersgräns 10 år. Ta på dig varma kläder!  

Varaktighet

Cirka 60 minuter totalt med genomgång och förberedelser, varav ca 20-30 minuter i luften. 

Väder

Upplevelsen är väderberoende och kan komma att ställas in med kort varsel. Vid inställd upplevelse går det bra att boka om till ett senare tillfälle.  

Åskådare

Åskådare är välkomna att skåda din flygtur från marken.