Segla isjakt

Segla isjakt

Sätt dig i sittbrunnen. Skota hem seglet och känn hur isjakten accelererar ut på den blanka isen. Det krävs inte mycket vind för att man skall komma upp i höga hastigheter.

Efter en säkerhetsgenomgång och lite teori är det dags att rusta sig för kylan. Iklädda flyt-overall, hjälm och skidglasögon bär det ut på isen. Isjakterna är lättmanövrerade och några har plats för två personer så att instruktören kan följa med ut. Ni turas om att segla i 3x 20 minuter. 

I pauserna ges du tillfälle att äta medhavd fika samt att prova på segling med kitewing. Här bär man långfärdsskridskor och ett modernt skridskosegel.

Dalarna seglar man på Siljan, Runn eller Orsasjön. I Stockholmstrakten finns flera lämpliga platser för segling. Vanligtvis håller man till inom en radie av 10 mil från Stockholm.

Upplev den fantastiska känslan att kryssa fram i upp till 80 km/h över råmande isar! 
2 295 kr

Tillgängliga orter

Stockholm, Mora

När

Januari-mars

Bra att veta

Minimiålder 16 år. Personer under 16 år får åka med som passagerare. Strikt alkoholförbud råder.  Utrustning finns att låna (varm flytoverall, hjälm, livlina, isdubbar, skidglasögon etc). Tänk på att klä dig varmt, inte minst om fötter och händer. Vi rekommenderar att du tar med fika och varm dryck i termos.

Varaktighet

Dagtid, ca 4 timmar. Alla seglar i 3x20 minuter.

Antal deltagare

Isjaktssegling för en person. 

Väder

Om vädret inte lämpar sig för isjaktssegling ges du naturligtvis möjlighet att prova på vid ett senare tillfälle då vädret är bättre. Snö på isen spelar ingen roll eftersom man då kan segla på plogad bana.

Åskådare

Åskådare är hjärtligt välkomna